Näitä aineksia tarvitset alkuun:
4-5 isoa tomaattia
1 iso punainen paprika
puolitoista hyvänkokoista sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
Puolita (pestyt) tomaatit ja poista kovat kannat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa samoin puhdistettu paprika vähän pienemmiksi paloiksi - ja nakkaa kaikki kattilaan. (älä laita lämpöä päälle vielä). Sitten otetaan sipulit käsittelyyn - eli kuoritaan ja hienonnetaan nekin (sekä sipuli että valko-) vielä vähän pienemmiksi palasiksi ja nakataan sinne kattilaan. Nups.
Ota sitten esille seuraavat:
1 tl viherpippureita, kokonaisia
puolikas mokoma mustapippureita, kokonaisia nekin
Hienonna kumpaisetkin huhmareessa hienoksi. Lisää mausteet keon päälle.
Mittaa sitten kattilaan:
1 tl suolaa
1/2 dl viinietikkaa ja
1 dl vettä
No nyt voit laittaa levyn päälle! Keittele vajaan tunnin verran, hämmennä välillä ja miedolla lämmöllä.
Kun on tarpeeksi keitelty, ota zumzum-kone esille ja soseuta - se käy kätevästi siinä kattilassa. Varo, ettei roisku! Kun olet soseuttanut, lisää vielä:
1,5 dl hillosokeria
ja keitä vielä noin 10 minuttia kannen alla ja sekoittele välillä. Varo edelleen, ettei kuumaa sosetta roisku tai ettei se pääse kuplimaan.
Lisää vielä valmiin soseen joukkoon
2 tl kuivattua basilikaa
ja annostele valmis paprikasalsa pestyhihin (mielellään keitettyihin) puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta - paitsi, että ehditään syödä moneen kertaan sitä ennen! :)
No, miltä maistui - tuliko tehtyä? Olisin iloinen, jos jätät kommenttisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!