Kas tässä mitä tarvitset vegaanisiin appelsiinisuklaamuffinseihin:
n. 3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kookosjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
4-5 rkl sokeria
2 rkl pellavansiemeniä
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
hyppysellinen suolaa
Laita uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kipossa kauramaito (voit tehdä kauramaitoa vaikka tällä ohjeella), siirappi ja omenasose ja samaan kippoon vielä herkut (ks alla)
2,5 dl kauramaitoa
3 rkl (tai loraus) siirappia
1 reilu rkl omenasosetta (sitoo taikinaa kananmunan sijaan)
Sitten lisätään ne herkut...
2 rkl kookosöljyä TAI 2 rkl rypsiöljyä (ks alla)
4-5 rkl appelsiinimarmeladia
3 rkl 80-100% suklaahippuja
Jos käytät rypsiöljyä, sen voi vain sekoittaa kauramaitoon ja lisätä loput ainekset. Jos taas käytät kookosöljyä, se kovettuu sekoittuessaan kylmään kauramaitoon, joten laitoin pieneen hauteeseen (eli vedenkeitttimessä muutama desi vettä kipon alle) kookosöljyn, kauramaidon sekä suklaahippuset ja vielä marmeladinkin sekä omenasoseen ja sekoitin kaikki keskenään. Kun kookosöljy on muuttunut lämmön vaikutuksesta juoksevaksi, lisää seos taikinaan.
Nostele taikina kahdella lusikalla voideltuihin vuokiin. Uuniin n 20 minuutiksi. Nauti aavistuksen kookoksella maistuvat appelsiinisuklaamuffinsit hyvässä seurassa lämpimänä tai jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!