perjantai 22. helmikuuta 2019

Helmikuun helmiä

Uusi vuosi pyörähti käyntiin ja eletään jo helmikuun loppupäiviä. Aika valuu tiimalasista tiuhaan tahtiin. Mitä aika ja huominen kenellekin tuo tullessaan, jää nähtäväksi. Itse olen miettinyt paljonkin mitä haluan ja toivon tapahtuvaksi ja miten itse siihen voin vaikuttaa. Koska en ole ehtinyt, jaksanut, pystynyt, kyennyt pitkään aikaan kirjoittamaan tänne, pyydän anteeksi ja lisäsin tähän muutamia aiempia kirjoituksia vahvistukseksi ja iloksesi, toivottavasti auttamaan elämän polulla eteenpäin.

Ajattelin tehdä vähän listaa asioista, jotka merkitsevät ja joihin haluan panostaa.

* Ystävät
Olen niin monen ystävän nähneen kääntävän selkänsä ilman mitään syytä, että se on jo tehnyt miltei kyyniseksi. Ehkä se on kuitenkin myös opettanut luottamaan entistä enemmän itseeni, omiin voimavaroihin, omaan päättelykykyyn ja asioiden ratkaisukykyyn. En tarvitse kaveria siihen, että tiedän mitä tulisi jossain asiassa tehdä vaikka toki olisikin ihanaa hyvän ystävän kanssa jakaa mielipiteitä asiasta ja saada uutta näkökulmaa. Silti ehkä juuri siksi, kun olen niin monta ystävää elämälle joutunut luovuttamaan, arvostan ääretttömästä jokaista rakasta ystävää ja koitan ymmärtää ja tukea elämän myrskyissä - vaikkakin nauraminen on aivan aliarvostettua ja sehän on ihan parasta hyvän ystävän kanssa, eikö! Meillä on vain tämä yksi elämä tässä persoonassa - iloitaan kaikista ihanista ystävistä! Monesti asiat aukeavat jo ihan sillä, että avaa suunsa ja puhuu jostain asiasta - pelkästään se, että sanoo jonkin asian ääneen voi tuoda ahaa-elämyksen. Ilmankos jupisen joskus itsekseni, heh.Sitäpaitsi muistelen lukeneeni joskus jostain, että yksinpuhelu on hyväksi ja parantaa jopa muistia.

* Oma aika
Eli se sellainen, kun voi tehdä ihan mitä huvittaa. Ei tarvitse organisoida mitään, ei huolehtia mistään, ei miellyttää ketään, ei passasta ketään. Tekee vain omia juttuja, joista tulee hyvä mieli ja joita haluaa tehdä. Olen itse niin tottunut organisoimaan elämäni totaali-yh:na, jonka tukiverkosto on aika olematon niin ne omat ajat ovat kortilla ja sitä hetkeä osaa arvostaa ihan erilailla. Omalla listalla on muunmuassa kirjoitustyöt, kaikki luova tekeminen kuten maalaus, piirtäminen, käsityöt ja muut satunnaiset ideat. Myös meditointi kuuluu tähän listaan. Olen päättänyt vihdoin ja viimein meditoida säännöllisemmin kuin nyt ja niin, että sille pitää varata oma aika kalenterista siinä missä liikkumisellekin.

 * Terveys ja keho
Liikkuminen ja omasta kehosta huolehtiminen on todella tärkeää. Se vain monesti jää kaiken muun huolehtimisen osalla. Olen huomannut miten joskus vaan jättää syötämättä tai pupeltaa vain pari leipää lounaaksi, vaikka tiedän, ettei se todellakaan ole hyväksi. Sitä ei vain viitsi itseään varten vaivautua - vaikka miksi ei! Jos en minä jaksa, miten täällä kukaan muukaan jaksaa? Pidin itseasiassa erityisen kurinalaisen tammikuun, koitin kerrankin panostaa siihen, että oikeasti syön jotain, neljän tunnin välein, ja jätin leivän pois miltei kokonaan. Suosittelen. (ehkä kirjoitan tästä lisää toisen kerran?)

*Omat työt
Tällä tarkoitan kaikkea kotona tehtävää muuta työtä. Itse olen ainakin haalinut ihan liikaa - tai en haalinut, niitä vain jostain siunantuu - kaikkea epämääräistä tehtävää, jota pitää vain tehdä vaikken niin aina haluaisikaan. Toisaalta: tiedän kyllä, että se mihin keskittyy, lisääntyy, joten jos haluan kuittivuorista työpöydällä ja to do - listoista eroon ne asiat pitää vain tehdä pois eikä kerätä niitä magneetin lailla vetämään puoleensa samanlaisia tehtäviä. Mitä enemmän teet to do-listoja, sitä enemmän niihin lisätäävää on! Haluan myös alkaa taas enemmänkin tekemään sisustukseen liittyviä suunnitelmia, stailauksia ja kodin tai liiketilankin suunnittelua - eli niille pitää varata aikaa! Samoin kaikelle muulle tärkeälle, jota oikeasti haluan tehdä. Jos fengshui stailaus kiinnostaa tämä on sinua varten.

* Ihmissuhteet
Varsinkin miesten kanssa. En siis seurustele kenenkään kanssa varsinaisesti. Miten voisinkaan, kun olen miltei aina kotona eli en käy oikeastaan missään. Se on tietenkin huono asia uusien ihmissuhteiden kannalta, ja harvemmin kotoa kukaan tulee hakemaan. Olen silti miettinyt sitäkin, missä ihmisarvoni ja seurani arvo mitataan - eli kenen kanssa vietän ne vähäiset vapaat hetket ja illat? Jos annan aikani jollekin, joka ei ehkä kuitenkaan arvosta sitä - miksi sitten tekisin niin. En kuitenkaan halua olla kenellekään itsestäänselvyys. Ei kukaan halua. Silti monesti ihmiset, joilla on vapaata 365 päivää vuodessa eivät voi ymmärtää mitä se tarkoittaa, jos minulla on niitä ehkä 15 - mietin tarkkaan kenen seurassa ne vietän. Mieluiten sellaisen ihmisen, jonka seura lämmittää myös sydäntä.

* Ajattelun merkitys
Joskus tuntuu, että mitä enemmän tietää ja oppii elämästä ja vetovoiman laeista ja muista sitä vähemmän niitä osaa käyttää. Eli tiedän todellakin miten alitajuntamme toimii, miten missäkin tulisi menetellä ja miten tärkeää on ajatella oikein. Aivan niin. Jättää mieltä jäytävät epäilykset jostain asiasta pois omaan arvoonsa ja keskittyä hyviin asioihin, niihin joiden toivoo ja  haluaa toteutuvan. Ei sitä turhaa sanota, ettei ole suutarin lapsella kenkiä: on paljon helpompi neuvoa ja auttaa ystäviä kuin joskus omassa elämässä tehdä asioita, joiden tietää vievän eteenpäin kohti haluttua päämäärää. Lisää ajattelun voimasta voit lukea täältä.

* Tavoitteet
Sinulla on varmasti jokin toive, ajatus, jota kohti haluat kulkea - tai mitä haluaisit tapahtuvan tulevaisuudessa, ehkä jopa ensi vuoden aikana? On hyvä kirjoittaa ne toiveet ylös, tehdä niistä tavoitteita, kirjoittaa ne vaikka yksi kerrallaan jonnekin näkyvälle paikalle, josta sen ajatuksen näkee ja aina sen nähdessään lähtee ajatukset kuljettamaan eteenpäin ja samalla resonoi juuri sen toteutumiseen tarvittavaa energiaa. Jos tavoite on liian suuri ja tuntuu saavuttamattomalta on hyvä pilkkoa se pienempiin osiin, jolloin ne on helpompi toteuttaa ja visio alkaa näkymään horisontissa kerta kerralta kirkkaampana.

* Kiitollisuus
Löydät aiemman kirjoitukseni aiheesta täältä. Kiitollisuus elämästä,  lapsista, eletyistä ilon hetkistä, uusista tilanteista, ihmisistä, terveydestä, ruoasta, onnistumisista, omasta kodista, joskus kyynelistä, rakkaudesta. Kiitollisuus on elämän kantava voima. Ilman sitä ei jaksaisi ja uskon vahvasti siihen, että mistä olet kiitollinen ja mitä voit avarin mielin, avoimin ja kiitollisin sydämin ajatella - sitä myös elämääsi tulee lisää.

Muistathan, että sinä itse luot oman maailmankaikkeutesi! (klikkaamalla pääset toiseen ulottuvuuteen)

PS. kaikki kummalliset kuvat tässä ovat otoksia jostain mielenmaisemistani, jotka päätyneet akryylivärin kautta kankaalle.

Toivon Sinulla kaikkea rakkautta ja kiitollisuuden aiheita ja onnea uuteen vuoteen! 
Kerrothan mitä ajatuksia tämä herätti, olisin siitä kiitollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!