lauantai 3. syyskuuta 2016

Lahkeiden vääntö vai helppo kääntö

Joskus tulee ostettua housuja, joissa nyt vaan yksinkertaisesti on liian pitkät lahkeet. Tätä samaa lyhennysmetodia käytin kyllä jokin aika sitten, kun lyhensin kaverille muutamasta paidasta hihoja lyhemmiksi. Hän kyllä ihmetteli kovasti mitä hääräsin - heh - miksen vain leikannut niitä poikki ja sitten kääntänyt ja tehnyt uutta reunaa.  Noh, koska mä tein sen paljon helpommin. Jos et ole itse vielä tätä kikkaa käyttänyt, niin tässä se nyt on:

Ensin - jos nyt vaikka farkun lahkeista puhutaan - mitataan miten pitkäksi lahkeet haluaa. Tässä pitää muista huomioida se, että kun tuohon laittaa nupparit ja sen alta leikkaa pois, niin visioi mielessäsi se, että tuo valmis käänne käännetään lopulta tuohon ja näin ollen  lahkeesta tulee tässä tapauksessa noin about sentin pidempi.

Eli siis ompele ensin (ks seuraava kuva) siitä nupparien kohdalta ja sitten sen jälkeen vasta leikataan se ylimääräinen osa pois.


Kun olet ommellut, leikannut sen ylimääräisen kankaan siitä pois, niin sitten vain käännät näin näppärästi sen leikatun osan sinne sisäpuolelle ja vielä siitä päältä olisi hyvä ommella, jotta jäljestä tulee siistimpi.

Eli tässä vielä ommel tulee tähän päälle. Silloin jäljestä tulee siistimpi.


ja vola´. Kas tässä: valmiit, lyhennetyt farkkujen lahkeet. Ja varsinkin farkuissa, kun kangas on paksua muutenkin niin tämä helpottaa huomattavasti lyhennysprojektia. Eli ei kun ompelemaan!


Mitäs tykkkäsit tästä vinkistä vai oletko jo tehnyt juuri näin? Kirjoita ihmeessä kommenttisi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!