maanantai 29. elokuuta 2016

Tuorekaurapuuroa ja maapähkinää

Halusin kokeilla jotain vähän erilaista aamun aloitusta, kuin joku jogurtti ja leipä -osasto eli halusin kokeilla tuorekaurapuuroa. Joten laitoin eilen illalla kippoon seuraavat ainekset:

1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl maustamatota soijajogurttia
1/2 dl kauramaitoa (täältä saat ohjeen kauramaitoon)
1 rkl chian siemeniä
1 tl auringonkukansiemeniä
1/2 avocado pieninä palasina
1 tl maapähkinävoita
ripaus vaniljajauhetta ja kardemummaa

Sekoita kaikki aineet sekaisin. Laita lasikippoon ja kansi kiinni ja jääkaappiin.


Noh, aamulla se näytti sitten tältä: eli ihan hyvältä! Lisäsin vielä mukaan aiemmin tekemääni mansikka-mustikka kiisseliä. Kylläpäs oli muuten hyvää! Ja niin helppo tehdä. Ainut, että pitää ensi kerralla, jos haluaa maapähkinävoita lisätä, tehdä niin, että sekoittaa sen ensin vaikka tuohon kauramaitoon, koska nyt tuli semmoinen kiva pikku suolanen klöntti suuhun... heh, eli eihän se mihinkään ollut siinä tasaantunut, tietenkään. Siemenet sitä vasten oli aika mukavasti pehmenneet yön aikana.

Kannattaa kokeilla! Kerrro ihmeessä, jos innostuit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!