torstai 23. helmikuuta 2017

Aurinkoinen appesiinimarmeladi

Kevään ensi auringon säteiden paistaessa tekee aina mieli aplareita. Tässä yhtenä päivänä tuli niitä tuotua muutama kilo kaupasta, koska appelsiinit nyt vaan on niin hyviä. Sitten mietin mitäs muuta niistä voisi tehdä, kuin pistellä poskeensa. En aiemmin ollutkaan tehnyt marmeladia, joten päätin kokeilla sitä.


Tarvitset aurinkoiseen appelsiinimarmelaadiin:
10-12 appelsiinia (n 2 kg)
(vähän vettä kattilan pohjalle)
1 sitruuna
n 4-5 dl hillosokeria

Pese ensin muutamasta appelsiinista kuoret huolellisesti ja raasta ne. Kuori sitten ne ja muutkin aplarit. Mä kuorin ihan terävällä veitsellä niin ei tullut sitä kalvoa juurikaan mukaan ja jäi näppärästi pelkät kuoret.


Sitten lohkoin appelsiinit paloiksi. Olisi ehkä voinut vielä pienemmiksi paloiksi, koska eipä nuo juurikaan möyhiintyneet eli siis pienentyneet keitettäessä. Jos teet kovin pieniä paloja, suosittelen haarukkaa toiseen, ettei tule veriappelsiineja...


Sitten vaan keitetään. Nää sai muhia jonkun vartin ainakin. Tässä kohtaa vielä vähän muussasin näitä zumzum-koneella pienemmiksi, ihan vähän vain. Sitten lisäsin hillosokerin. Muistan jostain ohjeesta lukeneeni, että 2 kg appelsiineja noin 10 dl hillosokeria, mutta huh! - se tuntui aivan liian paljolta, joten laitoin jotain 4-5 dl (ja siitäkin olisi voinut vielä vähän pienentää, maun mukaan). Tosin appelsiinimarmeladi saa toki makeaa ollakin, eihän sitä paljoa syödä kerrallaan. Kun hillo on sulanut, on marmeladi valmis purkitettavaksi.

Sitten vain purkitetaan pestyihin ja mielellään kiehuvan veden desinfioimiin purkkeihin. Ja jääkaappiin odottamaan herkutteluhetkiä jäähdyttyään.


 Tuliko tehtyä aurinkoista appelsiinimarmeladia? Mitä pidit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!