tiistai 28. helmikuuta 2017

Appelsiinisuklaa -muffinsit

Kun nyt tuli tehtyä sitä appelsiinimarmeladia muutama purkki, ajattelin sitä käyttää johonkin muuhunkin kuin paahtoleivän päällä. Ja koska appelsiini ja suklaa sopii aika hyvin keskenään, tein sitten muffinseja. Lisäsin vielä hieman kookoksen makua.

Kas tässä mitä tarvitset vegaanisiin appelsiinisuklaamuffinseihin:

n. 3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kookosjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
4-5 rkl sokeria
2 rkl pellavansiemeniä
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
hyppysellinen suolaa

Laita uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kipossa kauramaito (voit tehdä kauramaitoa vaikka tällä ohjeella), siirappi ja omenasose ja samaan kippoon vielä herkut (ks alla)

2,5 dl kauramaitoa
3 rkl (tai loraus) siirappia
1 reilu rkl omenasosetta (sitoo taikinaa kananmunan sijaan)

Sitten lisätään ne herkut...
2 rkl kookosöljyä TAI 2 rkl rypsiöljyä (ks alla)
4-5  rkl appelsiinimarmeladia 
3 rkl 80-100% suklaahippuja

Jos käytät rypsiöljyä, sen voi vain sekoittaa kauramaitoon ja lisätä loput ainekset. Jos taas käytät kookosöljyä, se kovettuu sekoittuessaan kylmään kauramaitoon, joten laitoin pieneen hauteeseen (eli vedenkeitttimessä muutama desi vettä kipon alle) kookosöljyn, kauramaidon sekä suklaahippuset ja vielä marmeladinkin sekä omenasoseen ja sekoitin kaikki keskenään. Kun kookosöljy on muuttunut lämmön vaikutuksesta juoksevaksi, lisää seos taikinaan.

Nostele taikina kahdella lusikalla voideltuihin vuokiin. Uuniin n 20 minuutiksi. Nauti aavistuksen kookoksella maistuvat appelsiinisuklaamuffinsit hyvässä seurassa lämpimänä tai jäähtyneenä. 


Olisi kiva kuulla teitkö appelsiinisuklaamuffinseja tällä ohjeella ja jos, niin mitä pidit?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!