sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Jäin koukkuun no poo-hon

Taisin joskus viime syksynä aloittaa hiusten pesun ilman shampoota. En vain enää halunnut sitä ylenpalttista silikonia ja ties mitä kemikalia työntää hiuksiini enkä myöskään käyttää muovipulloja enempää kuin tarpeellista. Ensimmäisestä kokelustani no poosta kerroin täällä. Jäin kyllä tähän samantien koukkuun.

Ei enää tulisi mieleenikään käytää shampoota, en ole kaivannut sitä yhtään. Toki hiukset ovat enemmän ns luonnollisen tuntuisia; paksummat ja jotenkin jouheemmat - ei samanlaista kiiltoa (valitettavasti, heh) joka tulee - enimmäkseen ainakin - purkista. Kun käytin shampoota, en voinut kuvittellakaan, etten olisi käyttänyt myös hoitoainettta. Ne vain jotenkin kuului yhteen, kulki käsi kädesssä - liekö ne tehtykin niin, että pelkän shampoo pesun jälkeen hiukset jäi tosi takkusiksi ja kammatessa lähti puolet hiuksistt... eli hoitoaine oli ihan must. Nyt käytin hoitoaineena ensimmäisen parin kuukauden ajan lorauksen omenaviinietikkaa sekoitettuna puoleen litraan lämmintä vettä, jonka huljuttelin hiuksiini ihan viimeisenä huuhteluna (ei sentään voiteluna) pesun päätteeksi. Nyt sekin on jäänyt, huomaan.

Aiemmin tein tätä sotkua eli linkistä pääset katsomaan miten sekoitetaan keittiöstä löytyvä kotitekoinen pesuaine hiuksille. Sittemmin käytin myös välillä palasaippuaa hiuksille - vähän laiskan vaihtoehto - ja nyt löysin uuden tuttavuuden, josta pidän kyllä kovasti: eli keltasavirinkulan.

Tämä vaikutti vieläkin paremmalta vaihtoehdolta, savea, joka tekee hyvää eikä ole mitään ylimääräisiä aineita. Ja mä kyllä tykästyin tähän kovasti, helppo saada siitä sitä vaahtoa, koska se vähän vaahtoaa kastuessaan ja tommosesta rinkulasta on helppo pitää kiinni, eikä se lipsu. Eikä tarvitse mitään hoitoaineita. Ja hiukset on silti kauniit ja elinvoimaiset. (Tai ehkä juuri siksi). Sitäpaitsi paljon tuuheamman tuntuiset, koska monesi shampoo tekee hiuksista veltommat, helposti jatkokäsitellymmät. 

Savi on muutenkin aivan ihana materiaali - sen lisäksi tietenkin, että voisi mennä ottamaan mutakylpyjä jos ei jonnekin takapihalle niin hienoon kylpylään - mutta sitä voi myös käyttää kasvoilla, kuten tästä postauksesta selviää - täytyykin tehdä seuraavaksi kasvoille savinaamio...

Hiukset tuntuu tosi hyviltä tän käsittelyn jälkeen. Voin kyllä suositella. Ainiin, tossa on vielä näppärä systeemi, jolla ton donitsin saa halutessaan seinälle roikkumaan. Mua ei kyllä ihan heti saa enää shampoota käyttämään - ainut ehkä mitä siinä kaipaisin oli ihana tuoksu mikä jostain ihanasta shampoosta jäi hiuksiin. Mutta eipä niitä nyt kukaan ole tässä liikoja haistellut, joten olkoot sekin, heh.

Olekto itse kokeillut käyttää jotain muuta kuin shampoota hiusten pesuun? Vaikka vain viikon tai kaksi - ihan testimielessä? Olisi kiva kuulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!