sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Pinaattilettuja

Meille on jotenkin bravuuriksi tullut tehdä melkein joka toinen viikko ainakin pinaatttilettuja. Ne on helppo tehdä ja hyviä ja jos ei keksi mitä ruokaa tekis, siinä ne tulee samalla ku vaikka tiskaa tai jotain muuta puuhastelee. Jos haluat rapsakoita pinaattiletttuja - ja kuka ei haluais - vinkkini on siihen se, etttä ne kääntää moneen kertaan.

Mulla on aina kauramaitoa kaapissa, mutta tällä ohjeella sen tekeminen käy käden käänteessä (ainakin, jos on laittanut kaurat veteen likoomaan vähän aiemmin) ja lettutaikinahan on tosi helppo muutenkin:

4-5 palaa pakastepinaattia
4-5 dl kauramaitoa
vajaa 1 tl suolaa
1 rk omenahilloa (se pitää kasassa, eli ei tarvita mitään munia)
3-4 dl vehnäjauhoa, että taikinasta tulee sopiva

Vinkkinä: pääsee helpommalla, kun vaikka vedenkeittimellä keittää veden ja kaataa pinaattien päälle ja anna olla hetken aikaa, että ne sulaa. Sitten vaan sekotetaan loput aineet, kun vesi vähän jäähtynyt. Ja taikina on valmis.


Käytin aiemmin sitä satavuotta vanhaa valurautasta pannua - eikä siinä mitään vikaa ole - mutta kun löysin lidlistä tämmösen siistin uudenkarheeen valurautapannun, jota voi pestä pesuaineella ilman, että kaikki kärähtää pohjaan niin olen miltei vallan siirtynyt siihen. Ja hyviä lettuja tulee! Ei muuta ku tekemään!


Joko innostuit letttuja paistamaan? Kerro omat vinkkisi tai suosikkilettusi! Kiitos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!