sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Kuka meille mainoksissa puhuu?

Eikös joskus entisaikoina ole viety akka tuvasta tyyliin pakkopaidassa valkotakkisten saattelemana, jos on herenny höpisemään ihan jonninjoutavia, omiaan - saatikka vielä, että rupeis juttelemaan vieraille. Enkä nyt tarkota mitään kylänmiehiä ja kulkureita, vaan kattia kanssa!

Miten ihmeessä mainosheebot myy meille toinen toistaan hienompi ja ehompia tuotteita puhuvilla eläimillä! Mä en niin kestä niitä enää! Apua! Loppuu kohta huumori ja saa ne valkotakkiset viedä mut - tai heittää sinivuokkojen sekaan - siis pellolle, tai tiedä sitä: sinne tunkis varmaan joku lehmä, joka rupeis juttelemaan!

Siis meillähän on ensinnäkin tämä Lambi bambi - eikun lambi lammas - bähää. Lambi mainostaa miten on niin pehmeetä, kun omat villansa. No, niistä ei sentäs onneks tehty sitä vessapaperia. huoh!

Oravat on kanssa aika suosittuja - ja on muuten älyttömän taitavia myöskin! Näppärästi ne laskettelee menemään vaikka mäkiautoa  tukka, ei kun siis anteeksi: korvat (ja rullat) hulmtuten. Ei sitä jokapoika osaakaan, mutta oravatpas osaakin! Lälläslää!


Entäs ne astiat? Voi äiti! Ihan surkuhan tässä tulee, kun täytyy tuupata sinne koneeseen jotain astioita itkemään sateeseen ja pesuainetta kupit täynnä! Hehe. Ei, ku niillähän onki bileet siellä tiskikoneessa! Hyppelehtivät ku varsat kesälaitumella ja juttelee mukavia kuinka on niin kiva, ku tämä säihkepesuaine pesee kaikki korvan-kädensijan -taustat (kas ku ei napanöyhtät) ja lautaselta ne pinttyneet mummonjuomat kahvinrinkulatkin - johan siitä sietää muutaman voltin koneessa pyöräyttääkin! Tottahan toki!

Entäs ne lehmäparat sitten, mistä jo alussa mainitsin? Että ne ihan oikeesti tulee siihen nätisti iloisiksi piirrettyinä kertomaan miten huisin jänskää on, kun täysinäisiksi tumpatuista utereista imetään jollain metallisella - mikä onkaan nimeltään - laitteella kaikki maito ja käsitellään suklaannäköisen massan ja ties minkä sidosaineiden kanssa jotain esanssia että saadaan täpliä aikaseksi - vähän niinkun dalmatialaislehmillä? Mutta mitäs siitä - iloisena se piirrettty täplälehmä pomppaa sinne purkkiin lasten syötäväksi. Omnom! Ei kellekään tule mieleen mitä kammottavaa mönjää tossa pitää olla, jotta noi pysyy kasassa?

Ja sitten vaikka ne kivat pikku tomaatit, jotka hihkuu siellä kaupan tiskillä uh. Mistä noita puhuvia tomaatteja saa? Mäki halun. Pistäisin porisemaan. Vaikka papupataan - tulis puhuva tomaattipapupata ;) Niin ja sinnehän voisi pistää samaan pataan ne puhuvat perunatkin! Niillähän on kyllä jo melkein tunteet - miten ihmeessä niitä edes voisi syödä? Kas muuten, kun ei oo piirrrettty vielä rapuja, jotka iloisesti juttelis, että hihiii kohtaa me päästään kuumaan kylpyyn jippii! Eihän toki - vois vielä rapujen myynti laskea eikä sitä voi suoda.

Yhtenä mainoksen tarkoituksena on myynnin edistämisen lisäksi vedota tunteisiin. Sitäkö se on, kun lokit katsoo toisiaan rakastuneesti ja toinen kietoo lokkimaisen käsivartensa toisen ympiärille suojelevasti - voi hellanlettas, niinkö? Tai kun suklaat sulavasti sopivat toisilleen - tumma ja vaalea - ja nautinnollisesti kääriytyvät yhdessä vierekkäin samaan paperiin. Syötäväksi. Voih!

Lievästi ristiriitaista, sanon minä. No - kaipa se mainosmiehen tarkoitus on myydä eikä miettiä mitään muuta. Tai ilman (sitä) muuta.

Tänään tuli se viimenen pisara, kun oli jo juttelevia mustikoita! Ilosena siinä pomppivat siniset pallukat suoraan piirakkaan ja paistuhine siinä sopivasti suoraan muovikääreisiin sulaksi siniseksi massaksi jonkun pullataikinan väliin. Namia.

Noh, eipä tässä mitään muuta mussutettavaa nyt olekaan. Taidanpa hakea tuoremehua - jos se vaikka alkais tanssittamaan - tokihan viidakossakin apinat tanssivat vallan hulluna päivät pääskytysten ja puristelevat - appelsiinimehua! Eikös vaan?

Että jätetään se eukko sinne mökkiinsä vaan höpisemään samalla, kun pilkkoo niitä vihanneksia syötäväksi - parempi ehkä niin päin, kun että ne vihannekset rupee juttelemaan takaisin.

Mitäs mieltä olet? Onko kiva kun kaikki elotonkin juttelee vai ärsyttääkö se? Olisi kiva, jos kerrot mitä olet asiasta mieltä, kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!