tiistai 20. maaliskuuta 2018

Uusi kissanraapimispuu

Meidän vanha kissanraapimispuu ei ollut enää käyttökelpoinen. Se oli ensinnäkin liian lyhyt tähän huusholliin ja toisekseen muutenkin jo vähän elämää nähnyt. Siinä oli kyllä ihan fiksusti semmoinen teleskooppivarsi alhaalla, jolla pystyi säätelemään niin, että sen sai tiukasti katttoon kiinni - ainut vaan, että täällä katto oli 25 cm korkeammalla! Ajattelin kuitenkin käyttää siitä sen minkä voi uuteen.


Vähän käytettiin tässä myös lapsityövoimaa, eli ensin piti irrotella vanhoja, ripsaantuneita sisalnaruja pois. Sitten pohjalle tuli leikattua joku pieni puhdas räsymatto. 


Vinkkinä siihen maton leikkuuseen: ei kannata sitten leikata sitä maton kuteen suuntaisesti, niinkuin itse ensin hönttinä tein, koska se tietysti lähtee helposti purkautumaan, kun sitä kynsitään.


Valmista kuvaa en huomannut tähän vielä ottaa, mutta siis työjärjestys oli sellainen, että matto pingotetaan tiukasti kiinni ja naputellaan pienillä nauloilla niin, että ne jää sinne maton sisään ne nupit, ettei kissa satuta kynsiään siihen. Sitten kun mattoa on koko matkalta, tulee sisalnarun vuoro ja se kieputetaan tarkkaan ja tiukkaan ja solmitaan kiinni. Voi myös laittaa vähän liimaa, muttei tähän nyt laitettu. Tämä malli piti laittaa nyt lattialle nojaa vasten, koska tosiaan tuo pituus loppui kesken. Kyllä siinä silti taas vähän aikaa kelpaa rapsutella kynsiään ja oikoa jäseniään, pienen kissa-eläimen.

Onko teillä kissoilla joku raapimispuu vai mihin ne kynnet tulee teroitettua? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!