lauantai 6. elokuuta 2016

No Poo testi

Olen pari kuukautta sitten jo kokeillut aina silloin tällöin pestä hiukset jollain muulla kuin shampoolla. Ja jostain syystä tuo ajatus ei jätä rauhaan. Haluan jatkaa sitä. Itseasiassa: haluan tehdä nyt ihan kunnon testin. Eli No-Poo - ei shampoota! Miten se onnistuu?

Olen nyt perhehtynyt asiaan enemmän ja vähemmän ja laitan nyt omat hiukseni testiin. Eipä niissä sikäli mitään vikaa ole. Mulla on pitkät suorat hiukset, ihan kiiltävät ja hyväkuntoiset muutenkin. Tosin ton kilpparin takia (tai sen, ettei se onneton toimi kunnolla) on hiuksia lähtenyt tässä muutaman vuoden aikana aika tukot pois ja vaikkei mulla koskaan ole ollutkaan mikään perisuomalainen ohut hius niin haluan takaisin sen ihanan tosi paksun hiuspehkon mitä olen aina saanut ilokseni kantaa.

Syy on myös se, etten vain halua ostella noita kaupan shampoita enkä oikeastaan välitä "paremmistakaan" - jostain syystä jostain syvältä on kimmonnut alkukantainen ajatus, että ehkä me kuitenkin pärjätään ihan luonnon antimilla tässä kohtaa ilman teollisesti valmistettua kemikaalicoctailia. En silti ajatellut luolanaiseksi ryhtyä ja aion vastakin sheivata säärikarvani, heh.

Lähtökohta on siis tämä:
Ensitöikseni ajattelin tehdä hiuksille kunnon puhdistuksen. Nyt päätin kokeilla tehdä sen kookosöljyllä. Ensin mietin, että laitan vaan latvoihin ja annan vaikuttaa, mutta läträsin sitten, kun kerran alotin, koko hela pään täyteen. Sitä kookosöljyä siis. Ja koska en jaksanut enää eilen 23 kieppeillä mennä pesemään ja pulaamaan, jätin sen koko yöksi. Aamulla hiukset näytti tältä:

Uuh! Paipai - vai bye bye? ;) Muuten, tässä pieni varoituksen sana: vaikka kookosöljy voi jäädä päähän vaikka koko päiväksi, tai kahdeksikin ja voit kietoa päähän jonkun puuvillaisen huivin, sillä lämpö tehostaa vain vaikutusta - niin älä silti vahingossakaan mene saunaan kookosöljypäissäsi! Se on kuitenkin öljyä ja on siis polttavaa kuumuudessa!

No, sitten tenkapå. Miten sitten öljy pestään pois? Öljy pitää ehdottomasti ensin pestä jotenkin pois ennenkuin laitat pisaraakaan vetttä! No - tiedät ehkä keittiökokeiluista miten öljy ja vesi reagoivat keskenään - vähän kuin vanha elämäänsä kyllästynyt pari; eivät oikein keskustele keskenään.
Mä ostin eilen shampoosaippuan. Joo - sitten mietin, että heh heh mikäs !ei shampoo" -kausi tämä on, jos ostan shampoota saippuana? Siinä ei kuitenkaan ole mitään niitä kemikaaleja eikä muoveja ja pitihän tätä testata. Eli pesin aamulla hiukset niin, että hieroin vähän kerrallaan käsiin saippuaa ja siitä hiuksiin kauttaaltaaan. Sitten haalealla vedellä huuhtelu ja huuhteluaine. (Kerron sen lopussa). Sinä päivänä sain mennä liikenteeseen rasvaisten hiusten kanssa, eli se ei toiminut. Ikävä oli muuten tunne, koska mun hiukset ei ole rasvoittuvaa laatua, eli tulipahan sekin kokeiltua. Varmasti on muuten aivan ihana tuo saippua - tuoksuu ihanan lempeälle kehäkukkaselle ja kiva käsitellä - mutta kookosöljyn poistoon? Noup! Muuten varmasti sitä vielä kokeilen uudestaan. Ja hellävaraisempi jokatapauksessa se on kuin normishampoot!

Tässä vaiheessa siis käytetty:

  • reippaalla kädellä kookosöljyä
  • kehäkukka shampoosaippua

Otin illalla uusiksi. Tällä kertaa valmistauduin loppujen kookosöljyjen poistoon hiuksista seuraavalla arsenaalilla:

  • 1-3 rkl ruokasoodaa
  • 2 -3 rkl vettä


Sekoitetaan tahnaksi ja laitetaan hiuksiin. Käsin tai lusikalla vähän kerrallaan. Varo, ettei valu silmiin. Tämä on aika jytyä - kuten ruokasooda on. Älä käytä sitä leikiten vaan kunnioittaen (siis hiuksiasi). Ruokasooda pesee tosi tehokkaasti kaikki jämiä mitä aineista on hiuksiin jäänyt. Tätä pesua ei sen voimakkuuden takia suositella kuitenkaan pidemmäksi aikaa. Tai siis tehtäväksi monta kertaa. Ehkä muutaman kerran. Tuntui vähän siltä, kuin olisi pieniä hiekanjyviä hieronut päähän. No, se saa vaikuttaa kymmenisen minuuttia hiuksissa. (Mä unohdin sen itse! Eli pesin aika samantien pois. No, ei ollut huono sekään). Ja miten se sitten huuhdellaan? Ihan vedellä. Haalealla vedellä, huuhtele hyvin, että kaikki sooda lähtee pois.

ja sitten aikaisemmin olet valmistautunut myös kirmaamaan metsään hakemaan muutaman koivunlehden. Onnneksi meillä kasvaa ihana riippakoivu omassa pihassa, joten meinaan hyödyntää sen lehtiä - kiitos Värna (erään ihanan ystävän keksimä nimi sille).

Eli tarvitset:

  • 1- 2 dl koivunlehtiä
  • 0.5 l kiehuvaa vettä
  • 2 rl omenaviinietikkaa

Keitä teevedenkeittimessä vesi ja kaada  koivunlehtien päälle ja anna jäähtyä. Siivilöi koivunlehdet pois ja lisää tähän veteen 2 rkl omenaviinietikkaa. Sitten voit valuttaa vaikka pää alaspäin sekoitettuasi - ei päätä, vaan kaikki aineet - kupissa ja anna tämän seoksen jäädä hiuksiin. Se on se hoitoaine. Sitä ei siis enää huuhdella.

Sitten vain odotellaan tuloksia. Sen voin sanoa nyt heti ekan kerran jälkeen, ettei hullumpi olo hiuksissa - itseasiassa aika ilmava fiilis ;) Suosittelen! Ja varmaan jatkoa seuraa, kunhan tässä edistyn.

Kerro ihmeessä mitä pidit tästä ja aiotko itse kokeilla? Kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!