torstai 25. elokuuta 2016

no poo vol 2 eli ei shampoota osa 2

Nyt on mennyt jo jokunen viikko tässä ei shampoota -osastossa ja täytyy sanoa, että ei noi shampoopullojen litkut mitä purkkien pohjalle jäi, tässä kohtaa yhtään vedä puoleensa. Olen nyt pari kertaa kokeillut tällaista sekoitusta, johon laitoin vajaa 1 rkl ruokasoodaa ja 1-2 rkl ruisjauhoa ja vettä sen verran, että siitä tulee sopivaa mömmöä. Onhan se vähän kummallista lusikoida tommosta päähänsä, eli vaatii kieltämättä vähän huumoria.

 Päässä se näyttää vielä kummallisemmalta. Et ehkä halua kauheasti yleisöä, kun tämän homman suorittaa. 
Onhan tämä tietysi aika absurdia puuhaa. Ja sitten niitä jauhoklönttejä saattaa tippua sinne tänne kylppärin lattialle, mutta tuskinpa ne sen vaarallisempia ovat kuin kemikaaleja täynnä olevat shampoon roiskeet viemärissä.  Toi mömmö voi vaikka vaikuttaa hetken hiuksissa - eli voi ensin kastella tai jopa vain laittaa kuiviin hiuksiin - sitäkin oon kokeillut ja lähinnä siis hiusjuuriin, päänahkaan - ihan turha sitä on levitellä latvoihin (niinkuin sitä shampootakin).  Olen saanut toistaiseksi agitoitua tähän mukaan varhaisteinini, jolla hiukset jo alkaaneet vähän rasvoittua ja kun pari kertaa on kokeiltu (porkkanana se, ettei jatkossa tarvitsisi niin usein pestä hiuksia, se kun nyt tuntuu tuossa iässä niin vaikealta) niin hiukset on ihan eri tuntuiset: erittäin ilmavat eikä kertaakaan oo vielä ehtinyt rasvottua!

Herää kysymys: onko niissä aineissa myös jotain rasvoittumista aiheuttavaa, jotta tartutaan taas siihen pulloon vai johtuuko se vain tuon aineen tehopuhdistuksesta. Tai siitä, että se jotenkin tasaa ihon omaa talineritystä - mene ja tiedä.
Viimeksi halusin laittaa vielä hiusväriä päähän myös. Olen siirtynyt kampaamojen väreistä marketteihin ja niitä eritttäin säästeliäästi käytettynä (niiden vahvuuden takia lähinnä) olen nekin jättänyt jo taakse ja parin viime vuoden aikana käyttänyt värjäämiseen hellävaraisempia kasvivärejä, läinnä Santea. Voin suositella! Aine kestää pidempään - ei mene kaikki kerralla ja koska se on jauhemaista, se ei pilaannu tai räjähdä niinkuin on markettiväreissä vaarana! (Sekin vaan tyynesti siinä marketin purkin kyljessä todetaan).Kuvassa Santen väri ja sittten myös Logoma, jonka sain ystävättäreltäni jokin aika sitten enkä ole vielä tosin ehtinyt käyttämään - se on seuraavana vuorossa, kiitos!

Nyt suuoritin siis ensin tuon pesun, sitten värin - noniin: ainut haittapuoli siinä on, että joutuu sitten kaksi tuntia hiihtämään himassa joku kummallinen puuvillaturbaani päässä, että aine saa vaikuttaa ja tehota - ja sen jälkeen sitten vielä kunnon huuhtelun jälkeen loppusilauksena hoitoaineen, jonka virkaa ajoi parin ruokalusikallisen verran omenaviinietikkaa lorautettuna puoliseen litraan lämmintä vettä, joka kaadetaan hiuksiin ja jätetään. Käsittääkseni omenaviinietikassa olevat hapot muodostaa ruokasoodan kanssa jonkin neutraloimisreaktion, joka ainakin kohottaa leivonnaisia - joten ehkäpä myös tekee hiuksista ilmavat? Ainakin pehmeät. Eli aion jatkaa tätä no poo -juttua. Mitä sitä ei kauneuden eteen tekisi - eikä tämä edes satu! Kokeile sinäkin!

Miltä tämä sinusta vaikutti? Kommentteja? Aiotko itse kokeilla kenties? Suosittelen kyllä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!