tiistai 10. toukokuuta 2016

Juhlamekon uudistus

Vaatekaappiani läpikäydessä olen jättänyt jäljelle jotain kauniita vaatteita, joita en halua heittää pois, koska pidän kuosista tai leikkauksesta tai jokin vaatteessa miellyttää. Tässä Voglian mekossa ihana samettimainen liekehtivä kangas. Valitettavasti se on jo marinoitunut kaapissa jonkin aikaa enkä enää mahdu sen edustamaan kokoon 34. Joten mietin - samalla kun konmaritustakin on tullut vaatteiden osalta tehtyä - että tuottaako se iloa ja jos ei näin, niin ehkä pienellä modifioinnilla?

Annoin siis juhlamekolle vielä toisen mahdollisuuden. Muistin, että minulla oli pieni pala ihanaa vähän mustalaistyyppistä glitterimäistä kangasta, josta olin tehnyt muutamia kauniita enkelikorttipussukoita, koska minulla on satunnaisesti enkelikortteja myynnissä ja ne täytyy pitää arvonsa mukaisesti mukana.
tässä mallliksi enkelikorttipussukka ja -liina toisesta kauniista kankaasta tehtynä. 

Niinpä kaivoin sen kankaan esille ja jes! 

Värimuistini ei pettänyt tälläkään kertaa - tämähän sopii täydellisesti!

Koska mekossa menee vetoketju selässä, ei voinut selkäpuolelle juuri muutoksia eikä lisäyksiä tehdä. Niinpä päätin ihan surutta leikata kankaan edestä suurinpiirtein symmetrisesti (mä luotan aika paljon mutu-tuntumaan, heh - aina jaksa mitata niin pilkun tarkkaan) miltei ylös asti - itseasiassa kainaloihin saakka avasin kankaan. Koska koon 34 hihat ei myöskään enää kauniisti istuneet ja tätä kangasta riitti, sai nekin lähteä. Laition vanhat hihat kankaan päälle ja leikkasin - noin suurin piirtein - isommat hihat.  Ja sittten ompelukone laulamaan! 

 Olihan siinä vähän vääntämäistä. kankaan leikkasin ihan samanmittaiseksi ja aika nätisti ne tossa yhdistyy olalla uuteen hihaan, joista tein samalla myös pikkusen pidemmät.

Sisällä oli tietenkin alushame, jonka olin ihan töykeesti keskeltä leikannut kahtia, jotta mahtuu mekko nykyisen ihanan itseni päälle, hehe, eli siihen piti vielä pieni lisäpala ommella, jottei jää repsottamaan. Minusta tästä tuli aika kiva. Ainakin se sai jäädä kaappiin iloa tuomaan, ja ehkä vielä pääsen sitä joku kaunis päivä johinkin hienoihin juhliin tuulettamaankin!

Olen itse tyytyväinen tähän - mielummin näin, kuin että olisi joutanut johonkin uffaffaan tai kierrätyskeskuksen lumppukoppaan. Nyt mekko sai lisää vuosia.

Olisi kiva kuulla mitäs olet mieltä - kannattiko modifioida?

EDIT: meinas unohtua kuva siitä mainitsemastani samasta kankaasta tehdystä pussukasta! Kas tässä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!