perjantai 18. marraskuuta 2016

Hummusta ja tahinia, namia

Mä aina välillä laitan joko aamusta tai yön yli likoamaan paketillisen kik-herneitä ja keitän niitä sitten sen tunnin verran. Jäähdytyään laitan pakkaseen 2dl pussukoihin. Osasta teen samantien jotain hyvää, niinkuin nyt hmmusta. Hummuksen teko on niin helppoa ja jos 2 dl suunnilleen laittaa kikherneitä siitä tulee ihan kiva määrä leivän päälle. Ohjeen hummukseen löydät vaikka täältä

Tahinia saa toki kaupasta, mutta sitä on niin älyttömän helppo tehdä itsekin, että jos vaan vähän jaksaa vaivaa nähdä, kannattaa:

Laitoin n 2 dl seesaminsiemeniä kuivalle pannulle. Niitä voi siinä puuhaarukalla käännellä 2-3 minuuttia. Varo, ettei ne vaan pääse palamaan. Ne voi kyllä poksahdella kuin popcornit, muttei niistä poppareita saa, heh.
Sitten vaan koneeseen ja lorauttele sinne öljyä joukkoon. Mä laitoin oliiviöljyä - rypsiöljykin käy ihan yhtä hyvin. En osaa sanoa tarkkaa määrää, koska se menee mutulla. Siitä pitää kuitenkin tulla hyvää, juoksevaa eikä liian kökköstä, että siemenet näkyy. Purkissa öljy erottuu päällimmäiseksi, mutta sen voi sekottaa. Kestää kuitenkin kuukaudenkin jääkaapissa (ja varmasti käytetäänkin sitä ennen).
Helppoa ja hyvää. Kas tässä nyt sekä hummus että kannelisessa purkissa sitä itse tehtyä tahinia. Aion nauttia sitä myös Digestive keksien kanssa. On muuten aika herkullista. Kokeile vaikka!
Kommentteja? Oletko tehnyt tai teetkö itse tahinia? Hummustta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!