tiistai 8. marraskuuta 2016

Pohjaan palanut!

Piti yhtenä iltana tehdä nopea ruoka lapselle:ajattelin vain lämmittää pakastepinaattikeiton  kattilalla. En itse sitä kyllä syö, koska siinä on maitoa. Ja se maitohan palaa nätisti pohjaan... mä nimittäin onneton unohdin sen siihen! Kevyt epähuomio... Siitähän tulikin varsinainen pinaattiyllätys! Voih! Miten voi tehdä näin: ensin levy melkeen täysille ja sitten pihalle jotain nopeeta juttua tekemään ja jäinkin suustani kiinni melkein 10 minuutiksi! Voi apua! Arvaahan sen mikä kamala palaneen haju tuli ovella vastaan! Mun paras kattila!

Aika surullisen näköinen, eikö? Voi itku - pitääkö tuo nyt pois heittää? Kattila siis. Muistin jonkun kikkakolmosen mihin laitetaan soodaa ja lämmintä vettä, mutta totisesti tuo näytti niin mustaakin mustemmalta murjaanilta, etten uskonut soodan nyt auttavan. Nyt tarvittiin järeämpiä keinoja. Raaputtelin sitä ensin tuloksetta muovihaarukalla.
Jätin sitten kuumaa vetttä kattilan puolilleen ja huiskasin katttilan pohjalle konetiskiainetta aika reilusti, ehkä semmoset 4-5 ruokalusikallista. Annoin sen olla siinä sitten ihan rauhassa monta tuntia. Ennen kuin menin nukkumaan, kaadoin sen pois ja laitoin uuden satsin, joka sai muhia aamuun asti. Tommosta ällölillua.
En meinannu uskoa silmiäni aamulla: se muuten tepsi! Kattilan pohjasta lähti pieninä palasina mustaa mönjää raaputtamalla, Heitin ne kaikki taas pois ja toistin vielä kolmannen kerran ton käsittelyn.

Vähän pahaa teki - mutta lohduttauduin sillä, etten yleensä laita astianpesukoneeseen kuin vajaa 1 rkl sitä ainetta (enkä koskaan käytä niitä tablettaja, ne on aivan liian vahvoja ja aivan liian isoja! Puolikaskin riittäisi hyvin!) eli en niin hirveästi ympäristöä ehkä tuhonnut tämän myötä...
Lopuksi vielä otin tiskirätin ja hinkkasin sen avulla reunat vielä puhtaiksi. ja Vola! Katsokaa miten tää kattila taas kiiltää! Ihan mahtava juttu!
Pientä hienosäätöä enää ja koneeseen kuumenemaan vielä niin se on taas käyttövalmis! Tosin ei enää pinattikeitolle - en enää ikinä lämmitä mitään maitopohjaista tällä kattilalla - tai vielä parempi: ehkä mä opettelen nyt tekemään pinaattikeittoa ihan itse - eikä siihen muuten tule pisaraakaan lehmänmaitoa. Mutta jokatapauksessa - olin erittäin tyytyväinen lopputulokseeen!

Oliko tästä sulle mitään apua? Onko sulle joskus käynyt samallalailla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!