perjantai 25. marraskuuta 2016

Kullankeltainen Perjantai

Mä en ymmärrä mikä ihmeen Black Friday tänään on. Tai siis, että tarvitaako sellaista? Eikös tätä kulutushyseriaa ole muutenkin jo ihan riittävästi lietsottu? Itse ainakin oon tällä viikolla konmaritttanut vaatteeni uudestaan, rankemmalla kädellä, kuin ensimmäisellä kerralla - mikä ei tietenkään ole sen tarkoitus, tiedän. Mä vaan laitoin aika paljon vaatetta sivuun ihan sitäkin silmällä pitäen, että niistä jotain sitten modifioin. Nojaa, tulipahan nekin pino nyt uudestaan läpikäytyä. Ja suurin osa päätyy lopulta kuitenkin hyvään tarkoitukseen (Konttiin) eli ihana kun sai pois kuleksimasta paljon sellaista vaatetta, mitä ei enää käytä. Enkä halua vaatteita enää jättää odottamaan jotain parempia päiviä....

Tänään on muuten myös Älä osta mitään - päivä. Jotenkin absurdia laittaa ne samalle päivälle! Eikös se nyt ole vähän sama asia, kuin vaikka viet alkoholistin kapakkaan ja sanot, että tänään(kään) ei sitten juoda mitään, eihän? - ja laitat lasia nenän eteen. Samanlaisia kiusauksia siellä kaupoissa on, hyllyt pursuu osta osta ja ale ale -kylttejä. Tai jos kuurot viedään juhlallisesti konserttisaliin kuuntelemaan uusinta sinfoniaa? Ihan yhtä hyödyllistä. Sorry meni vähän sarkasmin puolelle. Jotenkin näkisin, että nämä voisi kuitenkin olla eri päivinä, päiviä kuitenkin piisaa. Vai mitä olet mieltä?

Samapa tuo. Mä en muutenkaan tykkää mustasta. Siis väristä. Enkä mustista perjantaistakaan. Jotenkin masentava nimikin. Niinpä mä boikotoin. En ostanut enkä osta tänään mitään (muutamaa ruokatuotettta lukuunottamatta). Ja vastaiskuna mustalle tein tämmöstä ihanaa samettisen pehmeää kullankeltaista bataatti-porkkana-kookoskeitttoa. Niin helppoa ja niin hyvää. Vieressä eilen leivottua leipää.


PS: Ei tähän ole sen kummempaa ohjettta, muutama porkkana kuoritaan, pala bataatia samoin, paloiksi ja kiehumaan. Mausteiksi laitoin vähän suolaa, jeeraa (mä laitan sitä vähän joka paikkaan, heh) curryakin taisi livahtaa vähän ja hippunen kasvisliemikuutiosta. Survotaan zum zum-koneella ja sitten avataan kookosmaitopurkki ja laitetaan maun mukaan, sekoitetaan ja kuumennetaan. Ja nautitaan hyvää lämmintä sosekeitttoa. Ei ole mieli musta ainakaan tuon jälkeen :)

No mitä pidät Black Fridaysta? Ja teitkö kenties bataatti-porkkana-kookoskeittoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!