tiistai 1. marraskuuta 2016

Mikä aihe blogissa kiinnostaa eniten?

Olen tässä mietinyt viime aikoina mistä kaikesta haluaisin blogata. Mistä te haluaisitte lukea? Luonnollisesti olettaen, että teksti olisi hyvää ja hauskaa luettavaa ja sellaisesta asiasta, joka aidosti kiinnostaa. Toki olisi ihan mahtavaa, että olisi paljon teitä lukijoita, jotka seuraa säännöllisesti tätä blogia. Ja silloin tietysti minun tulee tehdä säännöllisesti blogia.

Nyt Sinulla on hyvä tilaisuus avaa sanainen arkkusi ja vaikuttaa mikä tässä blogissa kiinnostaa? Mistä aiheesta haluaisit tietää lisää? Nyt saa heitellä ideoita kehiin! Mielikuvitusta ja ajatuksia! Laittakaa ihanat lukijat kommentteja tulemaan!

Sitä jotenkin miettii semmoisia asioita, ettei haluaisi kaikkea omasta elämästään tietenkään jakaa - no, en tarkoita kirjaimellisesti, mutten halua välttämättä kertoa kaikkea henkilökohtaistakaan. Toisaalta - ne asiat on lähellä sydäntä ja niistä tiedän. Ja niistä osaan kirjoittaa.

Voinhan mä tietysti kirjoittaa vaikka sadun menninkäisistä ja peikoista kuumassa viidakossa minne ne eksyi, kun putkahti väärästä kolosta ulos ja joutu rinnakkais menneisyyteen, heh, muttei se nyt ehkä palvele tätä blogia? Tai asvaltoinnin vaikeudesta lumisateessa, kun en kuitenkaan aiheesta ymmärrä muuta, kuin että kesäisin asvaltimiehet on ruskettuneita ja niillä hiki valuu selkää pitkin siinä hommassa:) Sillä ei kuitenkaan pitkälle pötkitä eli jätetään sekin aihe.

Nämä aiheet on tapetilla:

KONMARITUSTA JA KIERRÄTYSTÄ:
Tätä aihetta olen tässä pikkuhiljaa tehnyt. Tosin luvattoman vähän siitä ilmeisesti postannut. Kaappeja on tullut paljonkin läpikäytyä aihe kerrallaan ja pistettyä tavaroita kierrätykseen ja lahjoitukseen ihan urakalla - taas on menossa pri kassillista eteenpäin. Jotenkin vaan tuntuu, etten enää yksinkertaisesti halua täyttää kaappeja tavaroilla, joita ei käytetä tai ne ei tuo mulle mitään lisäarvoa - odottavat siellä onnetttomina jotain parempia päiviä, joiden tulemisesta herra yksin tietää... paljon onnellisempi olo tulee, kun saa pieneksi menneet vaatteet (ne kutistuneet, siis) annettua vaikka jollekin, joka niitä käyttää ja tarvitsee. Tai voihan niistä aina tehdä matonkuteita ja virkata...

HELENIN HEBULIT:
Voisin toki enemmänkin kirjoittaa arjasta mitä on olla totaaliyksinhuoltaja. Sen tuomasta yksinäisyydestä myös. Vapaailtojen olemattomuudesta ja sen merkityksestä. Unohtamatta tietenkin sitä suurta kiitollisuutta ja iloa olla äiti. Ja siitä voikin jotain siltaa pitkin kiivetä rooliin äiti/nainen, josta myös voisin helposti kirjoittaa artikkelin jos toisenkin. Kiinnostaisiko? Tässä muuten lasten eriarvoisesta kesäloman vietosta artikkeli, jos et ole vielä lukenut?

Työttömyys ja sen tuomat ikävät seurannaiset. Ystävät - ja mihin ne katosi? No ei onneksi kaikki! Ja miksi itsestä on tullut erakko, joka joskus (vaikka sosiaalinen olenkin) siirryn surutta toiselle puolelle katua katselemaan kadulle tippuneiden havunneulasten muotoja mielummin kuin tapaan satunnaistutun tietän hänen ensilauseen mitä kuuluun jälkeen: "no, jokos sä (luuseri) oot löytäny duunia"? ("Menisit nyt ees kaupan kassalle!") Monella kun on se yleiskäsitys, että muuten sitä vaan maataan sohvalla ja syljeskellään katoon. Not!

Kaikenlaiset epäoikeudenmukaiset rahaan liityvät takaisinperimiset yhteiskunnalta ja/tai tuomarin päätöksistä tuleet kuiluun putoamiset - heh, niissä mä oon ollu aika pätevä ja käynyt tosi syvällä. En toki suosittele sitä kenellekään. Niistä voisin kertoa tarinan jos toisenkin. Ehkä opiksi?

SITTEN VÄHÄN VEGAANISTA:
 
Vegaanius on kuitenkin sydäntä lähellä. Välillä oon aika hyvä kokkaamaankin. No, onhan tässä joutunut muutaman vuoden harjottelemaan, heh. Ja välillä leikkelen vähän muutakin - kuten tässä tänään siekaloin puoli peukaloa, kun hetkeksi katse herpaantui paprikan leikkaamisesta ja keraaminen veitsi hyökkäsi peukalon kimppuun tehden siihen aikamoisen haavan. No kokkausjuttuja on kiva postailla - haluatteko niitä nähdä? En kuitenkaan halua alkaa saarnaamaan (no joskus voi vähän vahingossa livetä) aiheesta vegaanius vai ei vaan tehdä hyväntuulisia helppoja reseptejä, joita olisi kiva kokeilla kotonakin. Kuten vaikka tämä puolukkainen resepti.

HAND MADE BY HELEN
tähän osastoon nyt liittyy yhtä lailla ompeluhommelit kuin vaikka satunnainen maalauspostaus - mitä ei taida vielä juurikaan olla ollut. Välillä tulee jotain diy-juttuja kehiteltyä. Ompelukone kuitenkin surisee aika ajoin keitttiön pöydällä ja jotain luomuksia siitä aina syntyy. Niistäkin on kiva tänne joskus postailla kuvia. Haluatteko niistä nähdä lisää? Tässä yksi aiempi postaus liittyen ompeluun ja hilloamiseen.


JA SOKERINA POHJALLA:
voisin joskus myös enemmänkin panautua aiheeseen henkinen kasvu ja tsemppaus. Luen valtavat määrät alan kirjallisuutta (mitä muuta mä lukisinkaan?) ja kuuntelen netistä ja youtubesta kaikenlaista, vain maailmankaikkeus rajana. Opiskelen itse jatkuvasti mm. ajatusten voimasta ja uskon vahvasti siihen, että se mitä/miten ajattelet vaikuttaa huomiseen jos ei jo tähän päivään. Ja huomisen lisäksi luomiseen. Että vaikutat itse siihen omaan elämääsi etkä ole vain joku, jolle tapahtuu asioita. Eikö? Elämässä on hyvä olla iloa ja naurua joka ikinen päivä, otsaa on turha rypistellä. Asioilla on tapana järjestyä - niillä ikävilläkin - ja vaikkei ne aina järjestyisikään kuten toivoo (kuten valitettavasti kuitenkin on myös käynyt) - niin taivas ei pudonnut niskaan kuitenkaan. Muuten, luen parhaillaan erästä englannin kielistä laitosta, jonka kääntämistä suomeksi olen harkinnut, ihan vakavasti siis. Se käsittelee nimenomaan sitä mitä ja miten puhumme itsellemme, alitajunnalle, keholle.

Minusta olisi tosi kiva kuulla mikä aihe kiinnnostaa - enhän tätä blogia vain itselleni tee vaan teille! Sana on vapaa. Olen kiitollinen ja iloinen kommenteistanne ja mistä toivoisitte saavanne lukea enemmän.


Nöyrin kiitokseni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!