perjantai 22. huhtikuuta 2016

Pullovettä ja pakokaasua?

Tänään taitaa olla MAAN PÄIVÄ. Sen innoittamana tuli pohdittua muutamia asioita; vedestä, maasta, ilmasta - elämästä.

Esimerkiksi vesi. Ei ole mitään syytä juoda kuollutta vettä jonkun kansallisen yhtiön pullottamana. Me ollaan onnellisia ja saadaan olla kiitollisia, että meillä on puhdasta juomavettä. Riittävästi. Siihen ei silti kannata tuudittautua ja tuhlata sitä holtittomasti. Kaikki vesi maailmassa on jo. Sitä ei tule enää mistään ihmehanasta lisää.
Hyvä muistutus taas kiittää jokaisesta vesilasillisesta, siunata se ennen juomistaan ja nauttia raikkaasta vedestä.

Mä olen aina ihaillut näitä Japanilaisen Masaro Emoton tutkimuksia. Pitää vielä joku päivä itse tehdä joku testi tästä aiheesta. Tässä kuitenkin uskomattomia kuvia veden muodosta, jäätyneistä vesikiteistä puhtaista ja saastuneista vesistä ja musiikin ja kauniiden sanojen tai rukouksen merkityksestä veteen. Uskomatonta, eikö?

Olenkohan mä yksin ajatusteni kanssa?

Mä jotenkin näen ristiriidan siinä, että itse koitan säästää vettä tai en ainakaan tuhlaa sitä eli lorottele satoja litroja viemäriin jättämällä hanat täysille vaikka suihkussa. Enkä mä huuhtele astioita, jotka menee koneeseen. Miksi huuhtelisin? Jos jotain jää syömättä, ne voi kaapia nätisti biojätteisiin. Tai että pihalle pitäisi lapsille laittaa joku kiva vesiallas - mitä ne ei välttämättä edes juurikaan käytä ja vaikka käyttäisivätkin - se allas imee tuhansia litroja vettä kitaansa. Tai jos olen paitaa pitänyt kotona pari tuntia päällä, en heti ryntää laittamaan sitä koneeseen tunniksi pyörimään. Tai jos olen juonut vettä, voin toki samasta lasista juoda samana päivänä uudesaankin; kyllä se kone täyttyy muutenkin.

Pieniä juttuja, suuria vaikutuksia.
Aloin eilen vaan näitä taas miettimään, kun tuntuu hölmöltä itse miettiä vedenkäyttöä ja sitten toisaalla sitä menee ihan hällä väliä - periaatteela. Kävin illalla kaupassa niin ison parkkipaikan ympärillä oli kaverit isot letkut käsissään  - vesi siis - ja siinä ne posotti menemään niiden kanssa. Vettä meni varmasti tuhansia litroja asvalttiin - ja miksi? Jotta saatiin jotain hiekkakasoja (?) siirreltyä veden voimalla? Aika älytöntä!

Toinen asia mikä mättää on autojen tyhjäkäynti. Oli talvi tai kesä. Se on vain niin mukavaa istuskella siinä autossa vaikka juttelemassa jonkun kanssa ja samalla huomaamattaan (lue: välinpitämättömyyttään) jää auto käyntiin. Helposti kymmeneksi minuutiksi.

Vaikka nyt pysäkillä. Ei se siellä sisällä tunnu ne pakokaasut, jotka tulee pysäkillä seisojien nenään. Tai ylipäätään ilmastoon. Tai vielä höntimpää, jos on lapsi autossa ja sen varjolla, ettei mussukalle tule kylmä/kuuma, pidetään auto käynnissä.
Eikös ne lapset kuitenkin peri tämän maan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!