torstai 2. kesäkuuta 2016

Mansikka-raparperi piirakkaa

Meidän pihalla kun kasvaa muutamia raparpereja niin nappasin stiiä muutaman -ja kuten  edellisessä postauksessani mainostin tekeväni... (ja kun oli sopivasti vähän mansikoitakin)  niin kas tässä: MANSIKKA-RAPARPERI PIIRAKKAA
 Ainekset olisi tämmöisiä: (tai näillä aloitetaan)
100g Keijua (älä keijua puutarhasta pilko, ota reilusti margariinia)
3 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri. Pitäisi varmaan vatkata vaahdoksi asti, ei haittaa, mä en jaksanut, kunhan nyt vähän vatkasin ja sotkutin.

Ota sitten:
kulhollinen peratttuja mansikoita (maun mukaan, mä lisäsin vielä vähän)
4-5 raparperin vartta, pestynä, kuorittuna
0.5 dl sokeria

Paloittele mansikat puoliksi ja leikkaa puhtaat (voit hulauttaa kraanan alla, ettei jää multaa vahingossakaan) raparperit pieniksi sopiviksi paloiksi. Taisin kaataa vielä näiden päälle vähän sokeria - rapsut kun on vähän hapahkoja muuten.

Lisää taikinaan
3 rkl soija jogurttia (jos haluat vähän vegaanista)

ja sitten kuivat aineet:
3-4 dl vehnäjauhoja (ei tarvitse tulla ihan kökköä taikinaa...)
1 reilu tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan.

1 dl kauramaitoa  sekoitetaan vielä lopuksi taikinaan.
Avot. mansikka-raparrperi piirakka alkaa olemaan valmis. Vuoraa vuoka esimerkiksi rypsiöljyllä - se toimi oikein hyvin - ja taputtele osissa taikina pellille.

Vinkki: ota toiseen käteen vähän vehnäjauhoja ja lisää siitä taputtelu-käteen, ei tartu taikina käsiin eikä tarvitse alunperin tehdä liian hyvin toimivaa taikinaa, usein pohjasta tulee silloin myös kovempi. Näin saat pehmeämmän, suussa sulavan taikinan.
Sitten vain levittelet päälle miten parhaaksi näet tarpeelksi mansikoita ja rapsuja. Näyttää herkulliselta, eikö?
Sitten vaan uuniin! Pidin 200 asteessa n 25 min. Käy tarkkailemassa 20 min, kuluttua tai kokeile tikulla taikinan kypsyyttä. (riippuu vuoan koosta miten nopeasti kypsyy). Raparperit saa olla vähän nestemäisiä uunista ulos tultaessa, ne kyllä jähmettyy siihen ja maistuu taivaallisilta.
Varsinkin, jos sattuu olemaan semmonen herkkuperse (hups) niinku minä, niin päälle pitää kaataa vielä loraus soijakermavaahtoa. Toki se pitäisi varmaan oikeaoppisesti vaahdottaa - maku oli ihan erinomainen näinkin.

Olisi tosi kiva tietää mitä pidit ohjeesta ja tuliko tehtyä. Herkkuhetkiä toivotellen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!