lauantai 4. kesäkuuta 2016

Nektariini muffinsit

Mietin mitä ihmetttä noista nektariineista voisi tehdä - ne menee äkkiä huonoksi, jos ei heti syö ja netistä kun etsin ohjeita, löyty lähinnä hillon ohjetta - mikä ei kyllä olisi huono vaihtoehto sekään. Ajattelin, että haluan jotain taikinanoloista kuitenkin tehdä... ei ehkä kuitenkaan peruspiirakkaa.... ja sitten kehittelin tämän ohjeen: NEKTARIINI MUFFINSIT
Näitähän voi tehdä vaikka koulusta valmistumisen kunniaksi - ihan itselleen - vaikka sunnuntai aamuna!  Ja onnitella itseään hyvästä työstä - oli se sitten ihan mikä tahansa oppilaitos mistä valmistuit tai josta kesäloma alkaa! Onnea! <3

Ainekset on tämmöisiä:
100 g Keiju-margariinia
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri koneella sekaisin. Lisää joukkoon:
3 rkl soijajogurttia (maustamaton siis)

Sitten lisäät taikinaan kuivat aineet:
1,5 dl kaurahiutaleita
4dl vehnäjauhoja, johon voit sekoittaa
1 tl vaniljasokeria ja 
1 tl leivinjauhetta

ja lopuksi:
1 dl kauramaitoa
Sitten keskitytään hetkeksi siihen, mistä koko juttu sai alkunsa, eli ota esille:
4-5 nektariinia

Jos nektariinit on kovin pehmeitä (ei saa olla liikaa, koska helposti menee hedelmäliha huonoksi, eli käytä vain hyviä hedelmiä myös leivontaan) niiden kuori lähtee nätisti - sanoisinko veitsellä "nylkemällä". Vähän kovempikuorisia joutuu kuorimaan. Kuorin, jotta tulee kauniin keltaista ja samalla tulee kuorittua se ylimääräinen säilöntäaine siitä pois (vaikka toki pesinkin).

Paloittele sitten nektariinit. Pieni varoituksen sana: Ole tosi tarkkana kun paloittelet, että varmasti heität nimenomaan sen kiviosan pois (!) ettei se naamioudu sinne palojen joukkoon. (Tuntuu muuten ikävältä hampaissa)

Sitten otetaan se zumzum-kone (sorry tää on mun termi, jota käytän) esille ja survotaan ne ihanaksi pehmeäksi soseeksi! Slurps!
Sen jälkeen luonnollisesti yhdistetään tuo ihana sileä nektariinimassa taikinaan, sekoitellaan kevyesti ja nostellaan lusikalla muffinsivuokiin. Laitoin kevyesti öljyä pohjalle vuokiin.
Ainiin. Sitten vielä yksi pikkujuttu: jos rakastat nutellaa (tai joku pieni ihminen perheessäsi rakastaa sitä) niin voit tehdä pari pientä yllärimuffunsia: tein muutamaan keskelle pienen kolon lusikalla ja lisäsin sinne vähän nutellaa ja suljin sen taikinalla. Kas näin:
Anna jollekin erityisen rakkaalle se nektariini muffinsi, jossa on suklaasydän keskellä <3  Sitä ennen kuitnekin uuniin paistumaan. Lämpöä 175 astetta ja  noin 20-25 minuuttia. Huumaava tuoksu täyttää makuhermot ja keittiön.

Nami! Herkulliset ja helpot vieraille tarjottavat (jos ei mene samantien parempiin suihin) Nektariinimuffinsit - ole hyvä. Ihan itse saat kyllä leipoa ;) Kommentteja olisi kiva saada, kiitos!

2 kommenttia:

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!