torstai 16. kesäkuuta 2016

Paprika-salsaa O´lalaa

Tässä yhtenä iltana teki mieli tehdä jotain säilyvää tomaateista ja paprikoista. Tulipa sitten tehtyä PAPRIKASALSA -  eli tämäntyyppisen ohjeen löysin ja sitä vähän muokkailin. Uskoisin, että tämä sopii aika hyvin lisukkeeksi vaikkapa pastaruokien kanssa, en ehkä ihan ketsuppina tätä söisi kuitenkaan. On kuitenkin ihanaa itse tehdä kotisäilykkeitä - tietää tasan tarkkaan mitä purkki on syönyt! Aika metka maku tässä on, kokeile itse!

Näitä aineksia tarvitset alkuun:
4-5 isoa tomaattia
1 iso punainen paprika
puolitoista hyvänkokoista sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
Puolita (pestyt) tomaatit ja poista kovat kannat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa samoin puhdistettu paprika vähän pienemmiksi  paloiksi - ja nakkaa kaikki kattilaan. (älä laita lämpöä päälle vielä). Sitten otetaan sipulit käsittelyyn - eli kuoritaan ja hienonnetaan nekin (sekä sipuli että valko-) vielä vähän pienemmiksi palasiksi ja nakataan sinne kattilaan. Nups.
Ota sitten esille seuraavat:
1 tl viherpippureita, kokonaisia
puolikas mokoma mustapippureita, kokonaisia nekin
Hienonna kumpaisetkin huhmareessa hienoksi. Lisää mausteet keon päälle.

Mittaa sitten kattilaan:
1 tl suolaa
1/2 dl viinietikkaa ja
1 dl vettä

No nyt voit laittaa levyn päälle! Keittele vajaan tunnin verran, hämmennä välillä ja miedolla lämmöllä.
Kun on tarpeeksi keitelty, ota zumzum-kone esille ja soseuta - se käy kätevästi siinä kattilassa. Varo, ettei roisku! Kun olet soseuttanut, lisää vielä:

1,5 dl hillosokeria
ja keitä vielä noin 10 minuttia kannen alla ja sekoittele välillä. Varo edelleen, ettei kuumaa sosetta roisku tai ettei se pääse kuplimaan.

Lisää vielä valmiin soseen joukkoon
2 tl kuivattua basilikaa
ja annostele valmis paprikasalsa pestyhihin (mielellään keitettyihin) puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta - paitsi, että ehditään syödä moneen kertaan sitä ennen! :)

No, miltä maistui - tuliko tehtyä? Olisin iloinen, jos jätät kommenttisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!