tiistai 21. kesäkuuta 2016

Mieli-kuvitusta ja mitä näet?

Muistan joskus tehneeni niitä mustekuvien katsomisia jossain haastatteluissa - liekö niitä enää käytössä? - jossa jostain muste pläntistä katsottiin psykologisessa mielessä mitä on mielessä, vai onko mitään (?) - ja jos, oliko se positiivista vai negatiivista ja mitä se mahdollisesti kertoi henkilön suuntautumisesta kyseiseen työhön tai ehkä siihen oliko mielikuvitusta riittävästi tai ylipäätään sen suorittaakseen. Tai ehkä sitä oli liikaa, jos kyseessä joku työ, jossa ei omaa tahtoa sallita ja mielikuvitus rajoittaa työskentelyä. Oli miten oli. Joskus sitä näkee kummallisia juttuja. Ehkä me ei vaan aina osatata katsoa asioita? Ei nähdä niiden taakse? Mistä ne asiat oikeen muodostuu? Mikä se on se varjo ja valo - ollaan niin totuttu näkemään asiat tietyllä tavalla, että joskus on hyvä vähän avartaa, katsoa asioita ihan kokonaan toisesta perspektiivistä. Moni asia saattaa hyvinkin loksahtaa paikoilleen. Ei ole hyvä jumiutua ajatuksissakaan yhteen raiteeseen, joskus on hyvä avartaa ajatuksia ja nähdä asiat erilailla.

Esimerkiksi - vähän kaukaa haettuna, mutta menkööt: tämmöinen hebuli tänään eli: tämä kuva: - mitä näet? Savua palovaroittimen alla?
Ko, kuva on joku palovaroitin kuva Omakoti-lehdestä. Eli pointti oli siis siinä miten sellainen on hyvä olla olemassa. No mitä näet kuvassa? Palovaroittimen ja vähän savua? (Älä katso vielä alempaa kuvaa! - ja tässähän pätee se toinen psykologinen juttu: kun sanot lapselle: ÄLÄ juokse! Mitä hän tekee? Juoksee tietysti!)  No, minusta tämä oli vaan huvittava. Ehkä ihan selväkin. Mä ainakin näen tossa jotain ihan muuta - heti lähti mielikuvitus laukkaamaan minkälainen savuhirviö sieltä nouseekaan kita ammollaan....
tämmönen pieni päivänpiristys. Silmät auki! Katsokaa ympärillenne.

Koita tänään nähdä jokin asia erilailla kuin ennen! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!