lauantai 16. heinäkuuta 2016

paidoista kuteita

Olen tässä jonkin aikaa tehnyt konmaritusta- tiedättehän: tämä Marie Kondon kirja, jossa käydään läpi eri tavaroita ja jätetään periaatteessa ne mitkä tuottaa iloa. Kaikkea en ole vielä päässyt kotona läpikäymään - jonkin verran kuitenkin. Vaatteiden kanssa tuli pari pinoa vielä - eli niitä, joista ompelen jotain muuta eli käytän ne ns. materiaalina johonkin toisenlaiseen. No sitten on näitä lähinnä lapsen vanhoja t-paitoja tai jotain yöppäreitä, mitä ei tuu ees koskaan käytettyä ja muuta trikoota, jolle ei vaan ole mitään käyttöä.
T-paitoja ei kukaan juurikaan osta kirppareilla, oli siinä sitte StarWars tai AngryBirds tai Lego - samase, ei mee kaupaks. No, semmoset oon kyllä lahjottanut eteenpäin, jos ei muuten oo mennyt ja sitten on vielä paljon epämäärästä epäkuranttia kamaa. Isosti oon niitä vienyt myös kierrätyskeskukseen,  muutenkin sinne on kulkeutunut jos jonkinmoista vanhaa vaatetta ja muutakin sälää.

Sitten jossain kohti tajusin tehdä vanhoista trikoovaatteista matonkuteita! Aika hauskaa puuhaa itseasiassa! Eli paidasta leikataan reunat pois, laitetaan kangas kaksinkerroin ja vielä kaksinkerroin ja leikataan niin, että tuo ylempi, paksu kohta leikataan, ei loppuun asti.

Sitten se avataa ja leikataan alhaalta joka toinen kohta auki, käännetään ja sieltä taas joka toinen- hankala tähän selittää,mutta sen näkee kyllä eli ideahan on, että tosta trikoosta tulee nauha, jonka voi sitten keriä keräksi.  Ensin tein kyllä muutaman huonolla menestyksellä eli onnnistuin leikkaamaan ne jotenkin epähuomiossa niin, että paidasta jäi käteen vaan kasa eripitusia pätkiä. No, nyt se jo sujuu ja niitä on tullut jo muutamia keriä kerittyä.

 Sitten kun olin saanut näitä kerittyä mietin, että öö - mitähän mä näistä teen? Virkkuukoukku vaan käteen ja siitä se lähti. Ensin häiritsi noi pienet kohdat, joissa toi trikoo on vähän kulmittain, mutta äkkiä siihenkin tottui niin, ettei haitannut yhtään ja sinne se jäi - ne kohdat voi sitten lopuksi pujottaa sinne toiselle puolelle, piiloon.
Kas näin niistä vaan muodostui tämmösiä keriä. Nin ja sitte niistä mitä jäi - lyhyiden paitojen hihoista mä leikkelin suorat pätkät - ne menee maalaushommiin räteiks ja mihin voi pyyhkiä pensselit. Ja isommat - kauluspalat ym  mitä ei voi hyödyntää tai on liian pientä että jaksas alkaa säätämään matonkuteita niistä - niin leikkasin paloiks, niillä voi sitte vaikka pestä ikkunoita tai jotain, pölyjä?

...ja kun vähän kehityin ja opin - vanhan sanonnan mukaan työ tekijäänsä opettaa - niin huomasin tekeväni pikkukoreja. Mitä niihin sitten tulee? No, jotain pientä kivaa - kyllä mä jonkun käyttötarkoituksen keksin. Jotain mikä tuottaa iloa laitetaan noihin pikkukoreihin! Tietenkin!

Jos sait näistä jotain vinkkiä tai ideaa laitathan kommentia, tai muutenkin! Kiitos <3 

2 kommenttia:

  1. Parempi tehä paidoista pikku koreja kuin heittää ne menemään.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

    VastaaPoista
  2. hei, kiitos vinkistä! Kävin kurkkaa sun blogia äsken - ainakin ihanan näköinen puutarha sulla on! Näkee että on ajan kanssa ja rakkaudella tehty.

    VastaaPoista

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!