perjantai 1. heinäkuuta 2016

Paitiksen hilloaminen

Olipa kerran paitis, vihreä pallollinen ja siihen kuuluva pitkä hame. Ihan turhan pitkä. Ihana laadukas kangas ja kaunis kuosi. No, nämä kuuluvat tähän osastoon paitiksen hilloaminen.

Kaivoin tässä ompeluinspiraatiossani paitiksen ja hameen esille, kun nyt tuntui olevan oikea aika tehdä niille jotain. Hilloaminen sai loppua. Paita ei yksinkertaisesti enää mahtunut kiinni, uuuh - ja hame, noh, se nyt vain oli ihan turhan pitkä (en ole koskaan oppinut käyttämään nilkkapituisia hameita, olen kyllä satunnaisesti sitä harjoitellut) eikä sekään enää ihan vyötäröltä istunut. Muutaman numeron liian pienet - miten onkin noin päässyt käymään... kummallista.
Eli tämmönen paitis, ihanan laskeutuvaa viskoosia. Hihat on vähän naftit ja siis napit ei mene kiinni eikä tätä oikeen aukikaan voi pitää, heh. Eli jotain tarttis tehrä.

Sitten oli myös hame. Pitkä hame, jossa pitkä halkio sekä edessä että takana - ihan tyylikäs kyllä, ei siinä mitään - ei vaan mun juttu. Oli kyllä niin kauniisti ommeltu, että mietin, miten senkin ehkä saisin jotenkin käytettyä sen halkiokohdan... no, ehkä ei sitten kuitenkaan.
 Etsin pitkään jotain kivaa kankaanpalasta - kokeilin jo muutamaa ja leikkasinkin yhdestä vihreästä trikoosta jotain palasia - muttei se istunut. Sitten kaivoin kangaslaatikkoa uudestaan-  ja löysin tämän pinkin pallollisen kankaan, tosin joustavaa kangasta, muttei se yhtään haittaa - ja tuo vihreä mikä siinä on, sopii sävyltään tuohon puseron&hameen vihreään. Ihanaa! Sitä siis Sitten vain leikkelemään. Ja ideoimaan!

Kivointa tässä hommassa on oikeestaan juuri se, että vaikka tietää, ettei ole kuin se yksi mahdollisuus. joko onnistut tai mokaat - se ei huoleta pätkääkään: tosiasiassa vaate on kuitenkin niin huolella hillottu, että eihän se haittaa, jos ei hyvää tule. Vaihtoehtoisesti olisin voinut sen kiikuttaa kierrätykseen.
No, hameen osalta ratkaisin asian niin, että jätin taakse vetskarin enkä tehnyt takaosalle mitään. Ensitöikseni tosin lyhensin hametta baltiarallaa 40cm- tai tästä jäi semmonen 50cm hamonen.

Pienen pieni halkio jäi sekä eteen että taakse. Vedin saksilla kahtia kahdesta kohtaa ihan ylös saakka ja ompellin väliin noi pinkit pallokankaat. Jos mietit miten tuo yläosa näyttää olevan samaa kangasta (?) -  no, halusin tehdä ns hyvää työtä eli laitoin siihen palat vihreätä kangasta, jota olin leikellyt ja ompelin sen sisäpuolelle kiinni - jolloin näyttää viimeistellyltä ja siltä, kuin pinkki kuuluisi tuohon. Eikö? Ainakin noi suurinpiirtein.

Puserosta tuli tämmöinen! :)

Leikkasin ensin ihan vaan surutta hihat pois. Miettisin sitten myöhemmin teenkö niitä vai en. En tehnyt. Sitten mietin miten saan nätisti ton kankaan asettumaan/paljon sitä on ja miten se laskeutuisi selkään - en halunnut kokonaan uusia selkäpalaa eri kankaasta - nämä piti kuitenkin yhdistää jotenkin kauniisti. Joten tein näin: leikkasin ylhäältä ihan töykeesti kankaan keskeltä katki ja asettelin siihen suht ison palan kangasta ja tein vielä vähän laskoksia ylös ja ompelin. Niin ja lisäsin etuosaan, jonka irrotin siis saumoista, lisäpalan samaisesta pinkistä pallokankaasta. Yhdisin nämä. ja koska siitä näytti lopulta tulevan aika mallia iso - tein vielä jäljelle jääneestä kangastilkusta pienen tampin taakse.  Kas näin:
Täytyy sanoa, että henk.koht. - ja oikeestaan muullahan ei niin ole väliä - olen tähän enemmän kuin tyytyväinen. Tästä tuli aivan loistava uusi asu! Tykkään itse tosi paljon! :)

Nyt vaan kaunista kesäpäivää odotellessa (juuri nyt sataa, kun kirjoitan tätä) ja eikun Helsinkiin päiväkävelylle tai turistina pyörimään. Hellehattu päähän ja menoksi. Ihanan vilpoinen asu tuli! Ajattelin tonne alle ehkä vielä laittaa ohuen pitsisen alushameen - se sulkee turhan avonaisen hiha-aukon (tarvi kaiken näkyä kuitenkaan) ja lisäksi tuo vähän pitsiä helmaan. Avot! Tää on kyllä niin kiva harrastus - ja mikä uuden tekemisen riemu! :)

Vai mitä olet mieltä? Kannattiko tuhota tuo hillottu paitis ja hame?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!